nov 29 2015

Ismét taroltak a pécsi tigrisek a Taekwondo Országos Bajnokságon!

10460804_606852289454053_7601278657967378462_n

Az elmúlt hétvégén, 2015. november 14.-n a Soroksári Sportcsarnokban Budapesten rendezték meg a WTF Taekwondo Magyar Bajnokságot. A versenyen felnőtt, ifjúsági, kadet és két gyermek korosztályban léptek pástra a sportolók, akik full contact küzdelemben mérték össze tudásukat. Az idei OB különlegessége volt, hogy először alkalmazták a már évek óta jól működő elektromos test találati rendszer mellett a fejvédőben elhelyezett érzékelőket. A spanyol Dae Do márkájú komplett találati rendszer a nemzetközi versenyek után kiválóan debütált a Magyar Bajnokságon is, a küzdelmek pörgősek lettek, a látványos küzdelmek közepette nem vált szükségessé a video zsűri használata, hiszen a találatok egyértelműek és jól láthatóak lettek.

A versenyen 20 csapat, 206 sportolója indult és küzdött meg a dobogós helyezésekért. A pécsi Arany Tigris Sportegyesület csapatát a pécsi és pellérdi szakosztályok 12 versenyzője alkotta közösen, akik mindannyian nevükhöz híven tigrisként küzdöttek és így végezetül minden hazai sportolónk éremmel térhetett haza. Kitűnő mérkőzéseket láthattunk, amelyeken jól érezhető volt a versenyzők fejlődése, tigriseink mindent megtettek a siker mellett azért is, hogy az olimpiai taekwondo sportágban is a város és a régió érdekeit szem előtt tartva szerezzenek dicsőséget Pécsnek, Pellérdnek és az Arany Tigris Sportegyesületnek.

„A kitűnő egyéni teljesítményeken túl az Arany Tigris taekwondosai csapateredményben – kissé lecsúszva a dobogóról – az előkelő 5. helyen végeztek, amely azért kiemelendő, mert az első vidéki klubként végeztünk ezen a helyen a nagyobb létszámban induló budapesti klubok mögött” emelte ki Árgyelán Zsolt a klub vezetőedzője.

Eredmények:

Aranyérmesek:

Vészi Panna                 (kadet B.-47 kg.)

Kiss Dóra                    (kadet B.+55 kg.)

Kiss Gergely                (kadet B.+65 kg.)

Cserép Dániel              (kadet B. -53 kg.)

Antal Gergely               (senior B. -68 kg.)

 

Ezüstérmesek:

Lőrincz Violetta           (gyermek 1. -27 kg.)

Scháb Petra                 (kadet B. +55 kg.)

Gáspár Viktória           (kadet A. -47 kg.)

Joó Sándor                  (kadet B. -73 kg.

 

Bronzérmesek:

Balázs Klementina        (kadet B. -55 kg.)

Palkó Ábel                  (gyermek 2. -30 kg.)

Kretz Levente              (kadet B. -61 kg.)